Kolejny przepis na tani, dobry, smaczny obiad. Wątróbka z jabłkiem i cebulą. To jest mix smaków, który spowoduje, że jeżeli nie lubisz wątróbki to gdy spróbujesz zmienisz zdanie.
Składniki:
Wątróbka drobiowa – 0.50 kg – 3.40 zł
Dwa woreczki ryżu – 2.00 zł
Jabłko (kwaśne) – 0.50 zł
Cebula – 0.30 zł
Majeranek – 0.80 zł
Cynamon – 1.20 zł
Podsumowanie: 8,20 zł / 4 = 2,05 zł porcja
Przygotowanie wątróbki z jabłkiem i cebulą
Wątróbkę moczę w wodzie z mlekiem przez ok 1h. Przepłukuję ją kilkakrotnie. Kroję ją bardzo drobno wraz z cebulą. Wrzucam na patelnię i dodaję dużo majeranku. W międzyczasie gotuję ryż. Jabłko obieram kroję w kosteczkę. Całość łączę i posypuję cynamonem i dodaję trochę cukru. Wszytko smażę razem dodając przyprawy dla smaku.
[the_ad id=”546″]
Potrawa słodko kwaśna. Ja mocno doprawiam, lubię wyraziste smaki.Przypasuje nawet bardzo wybrednym osobom. Polecam